Les cuidadores de Senniors segueixen un rigorós procés de selecció. Només el 5% de les candidates que presenten la candidatura passen els nostres filtres. Tenim en compte el perfil professional de cada cuidadora (trajectòria, experiència, formació i referències), però també que siguin cuidadores que els agradi la feina, que tinguin vocació, empatia i que encaixin amb el perfil de la família.

Aquests són els passos que seguim a l’hora de fer el procés de selecció:

  • Selecció i validació de currículums: Realitzem un primer filtre ja que només treballem amb professionals del sector sociosanitari amb més de 2 anys d’experiència.
  • Entrevista personal: Totes les nostres cuidadores són entrevistades personalment per un dels nostres tècnics de selecció.
  • Verificació de formació i experiència: Verifiquem les titulacions i referències de cada candidatura.
  • Selecció de perfils: Triem només aquells perfils que són afins a cada cas. Normalment de 2 a 3 candidates i l’enviem a les famílies perquè en coneguin la trajectòria, l’experiència i altres aspectes importants.
  • Les famílies tenen la darrera decisió. Enviem els perfils de les candidates que millor s’adapten a les necessitats de la persona que rebrà les cures a casa i concertem entrevistes presencials perquè sigueu vosaltres els que trieu la cuidadora ideal.